Szolgáltatások

Parodontológia – Dentálhigiénia

A parodontológia a fogágy betegségek orvoslásával foglalkozó terület, amit a fogon és az íny szélén megülő foglepedék, majd az ebből kialakuló fogkő okoz, ami a fog tartószerkezetének gyulladásos állapotát és későbbi pusztulását jelentheti.

A folyamat megállítható, kezelhető, de a fogágyban már meglévő károsodás csak kis százalékban visszafordítható. Ebből kifolyólag az enyhe fogágy betegség kezelése is feltétlenül javasolt, hiszen ellenkező esetben az érintett fogak belátható időn belül elvesztésre kerülhetnek.

Vizsgálatok által alátámasztott tény, hogy a fogágyi megbetegedésekre való hajlam öröklődik, ezért az ilyen gondokkal küzdő szülők gyermekeit is érdemes szűrésre hozni.

A rendelőnkben parodontológus orvos, illetve dentálhigiénikus által végzett professzionális fogkő eltávolítás során a fogak felszínén megtapadt fogkövet távolítjuk el. A problémát az okozza, hogy a fogkő felszíne érdes, így az azon megtapadt lepedéket nem lehet maradéktalanul eltávolítani fogkefe segítségével, ez pedig kiváló táptalajként szolgál a baktériumok gyors szaporodásához.

A fogkő eltávolítás alkalmával kézi vagy ultraszónikus depurátort használunk. A műszer fejének rezgése továbbterjed a fogfelszínre, és a rezgések szétzúzzák a fogkövet. A beavatkozás végén a fogak felszínét polírozzuk, így tökéletesen sima és jól tisztítható felületet kapunk.

A nagymértékű szuvasodás következtében felhúzódott, eltűnt és az épp ellenkezőleg, a fogakra túlságosan rálógó íny esztétikai helyreállítására is van lehetőség van rendelőnkben, ami igazi kihívás, hiszen az íny regenerálódása egyéni adottságoktól függ. Kollégáink természetesen legjobb tudásukat bevetve segítenek abban, hogy a kezelés után sokkal magabiztosabban mosolyoghass.

Amennyiben arra igény van, a FogArt szakemberei szájhigiéniai tanácsadás elvégzésére is készek, sőt a legtöbb kezelés előtt és azután is segítenek a megfelelő eszközválasztásban és a szájhigiénia megőrző technikák helyes elsajátításában.

További szolgáltatások

Miben segíthetünk?

Amennyiben szeretnél kollégánkhoz időpontot foglalni, vagy csak szeretnéd megosztani velünk véleményed – akár érdeklődőként, akár páciensként –, küldj üzenetet, keress minket e-mailben vagy telefonon.

  * kötelező mező
  E-mail

  info@fogart.hu

  Telefon

  +36-23/310-455
  +36-20/584-47-75

  Nyitvatartás

  Hétfőtől-Péntekig 8:00-18:00
  Röntgen nyitvatartás:
  Hétfőtől-Csütörtökig: 08.00-19.00
  Péntek: 08.00-14.00

  Cím

  2051 Biatorbágy,
  Vasút utca 7.

  Mivel fizethetsz nálunk?