Szolgáltatások

Parodontológia – Dentálhigiénia

 

A parodontológia a fogágy betegségek orvoslásával foglalkozó terület, amit a fogon és az íny szélén megülő foglepedék, majd az ebből kialakuló fogkő okoz, ami a fog tartószerkezetének gyulladásos állapotát és későbbi pusztulását jelentheti.

A folyamat megállítható, kezelhető, de a fogágyban már meglévő károsodás csak kis százalékban visszafordítható. Ebből kifolyólag az enyhe fogágy betegség kezelése is feltétlenül javasolt, hiszen ellenkező esetben az érintett fogak belátható időn belül elvesztésre kerülhetnek.

Vizsgálatok által alátámasztott tény, hogy a fogágyi megbetegedésekre való hajlam öröklődik, ezért az ilyen gondokkal küzdő szülők gyermekeit is érdemes szűrésre hozni.

A rendelőnkben parodontológus orvos, illetve dentálhigiénikus által végzett professzionális fogkő eltávolítás során a fogak felszínén megtapadt fogkövet távolítjuk el. A problémát az okozza, hogy a fogkő felszíne érdes, így az azon megtapadt lepedéket nem lehet maradéktalanul eltávolítani fogkefe segítségével, ez pedig kiváló táptalajként szolgál a baktériumok gyors szaporodásához.

Rendelőnkben a jelenleg elérhető legmodernebb technológiát alkalmazzuk. Az új generációs eljárás neve: Irányított Biofilm Terápia

 

Az Irányított Biofilm Terápia (angol rövidített néven GBT – Guided Biofilm Therapy) új dimenziót nyit a dentálhigiéniában.

 

Egyénre szabott  diagnosztikából és a kockázatértékelésen alapuló kezelési protokollokból áll az optimális eredmények elérése érdekében. Kiemelt jellemzője, hogy minimálisan invazív, gyengéd és biztonságos szájhigiéniai kezelést tesz lehetővé, mindezt az innovatív „ NO PAIN” technológiának köszönhetően fájdalommentesen.

Mi is az a biofilm?

A biofilm  ( plakk ) a fogak, fogíny, fogpótlások felületén kialakuló egybefüggő baktérium-közösség, amely egyaránt beborítja a fogakat, a fogínyt, a fogpótlásokat, beleértve még az implantátumot is. Ez a biofilm nem feltétlenül válik szabad szemmel láthatóvá, viszont képes gyulladást okozni a fogak környezetében. További probléma, hogy a biofilm idővel fogkövességgé alakulhat, ami csúnya is!

A biofilmet alkotó sejtek együttműködnek, összetömörödnek, ezáltal nehezebben távolíthatóak el, és sokkal ellenállóbbak a hagyományos kezelésekkel szemben. A gyógyszerek is nehezen képesek behatolni a biofilmbe. (Ezért is rész megoldás pl. csak a szájvíz! )

A biofilmet maradéktalanuk el kell távolítan, mert fogszuvasodást, fogíny- és fogágygyulladást okozhat, így nemcsak a fogakat veszélyezteti , de akár az implantátumok  elvesztéséhez is hozzájárulhat. Ezen túlmenően tanulmányok igazolják, hogy  testszerte szétterjedve ezek a baktériumok növelheti más betegségek kockázatát is, mint pl. az Alzheimer-kór, különféle szívbetegségek, légúti betegségek és a diabetes. Gyakoribb a stroke, izületi megbetegedések, hajhullás, depresszió, de még akár a koraszülésre és a termékenységre is van távoli hatása., hiszen a tasakokban megbújó és szaporodó  baktériumok a szervezetre gócként hatnak!

Rendelőnkben a biofilm és a fogkő eltávolítását az innovatív technológián alapuló svájci

EMS AIRFLOW PROPYLAXIS MASTER készülékkel végezzük.

 

Mitől más  ez a hagyományos módszerhez képest?

 

 • mindent láthatóvá teszünk, azaz a kezelés plakkfestéssel kezdődik
 • a tisztításhoz Eritit port használunk,  ami felszívódik pl. a tasakból, és a részecskemérete mindössze 14 um
 • a kezeléshez melegíti a vizet a készülék,
 • a piezon , azaz az ultrahangos fogkő eltávolító fej rezgését megváltoztatták, ezért sokkal jobban tolerálják a páciensek.

Ezért lesz a kezelés a NO PAIN „ !

 

 

A hagyományos fogkőeltávolításhoz mért előnyei magukért beszélnek:

 

 • Minimálisan invazív beavatkozás- a plakkfestésnek köszönhetően pontosan látható a fogkő és a lepedék.
 • Gyengéden és biztonságosan távolítja el az elszíneződést és a fogkövet.
 • Fájdalom mentes A „No-Pain”-technológiájának köszönhetően a fogkő-eltávolítás sokkal kíméletesebb.
 • Alkalmazásával korábban felismerhetők a kialakuló fogszuvasodások.
 • Biztonsággal mutatja meg  a kezdeti, még csak fehér foltként látható hypomineralizációt (elmésztelenedő elváltozást ) a fogakon.
 • Minimalizálja a kopott fognyakak tisztításával járó kellemetlenségeket.
 • Implantátumok tisztítására is alkalmas, nem sérti a implantátum felületét, nem karcol.
 • Mély tasakokat akár 10 mm mélységig is ki lehet kitisztítani, így esetenként a tasak műtét, a kürett is elkerülhető.
 • Tökéletesen és nagy hatékonysággal használható fogszabályozó kezelés során, a brackettek körüli lerakódások és fogkő eltávolítására.

 

Viszont erősebb elszíneződések eltávolítására – pl. dohány folt,- továbbra is van lehetőség az eddig használt 40-65 um szemcsenagyságú, jól bevált nátrium bikarbonát por használatára is.

 

Milyen esetekben érdemes a Biofilm terápiát választani?

  

Az Irányított Biofilm Terápia 12 fő indikációs célterületét azonosíthatjuk az alábbiak szerint:

 1. Egészséges fogak megőrzése, melyhez szükséges a rendszeres, egészséges állapotot fenntartó kezelés. Biofilm terápiával, mely minimálisan invazív, komfortos, a mindennapos fogmosás mellett !!! őrizhető meg a fogak egészsége.
 2. Fogszuvasodás megelőzése – A biofilm nem minden esetben látható szabad szemmel, de plakkfestő eljárás használatával könnyedén felfedhető, és EMS Profilaxis Master készüléket alkalmazva teljeskörűen eltávolítható minden biofilm lerakódás, ezzel elősegíti a fogszuvasodás megelőzését.
 3. Fogszuvasodás felismerése korai fázisban – A fogszuvasodás sokszor a fogakon- akár az íny alatti részen is- olyan felületeken alakul ki, amely általános fogápolással (fogkefével, fogköztisztítóval) nehezen elérhető. Az EMS gépben használt apró szemű Airflow Plus porral ezek a területek is tisztíthatóvá válnak, így a fogak és az íny elváltozásai pontosabban és precízebben felismerhetőek.
 4. Fogszabályozó kezelés alatt– Rögzített fogszabályozó készülék viselésekor sokkal nehezebb a fogak és a készülék tisztán tartása, ezért nagyobb az esély a biofilm réteg kialakulására, lerakódásra, elszíneződésekre, fogszuvasodásra, ínygyulladásra és a fogkő képződésre  is . Ebben az esetben is nagyon hatékony az  Airflow kezelés.
 5. Ínyrecesszió kezelése – A biofilm eltávolítása ínyrecessziós kezelés esetén is maximális kényelmet, és az általános eljáráshoz képest minimális érzékenységet nyújt a felmelegített vizes Airflow por használatával.
 6. Az esztétikai pótlások (koronák, hidak, betétek, implantátumok, porcelán héjak) hosszú távú megőrzése: Az esztétikai pótlások esetében a fogak ápolása kiemelt figyelmet kíván, mivel a kialakult biofilm réteg ínygyulladáshoz, ínyrecesszióhoz vezethet, mely veszélyezteti a fog és fogpótlás tartósságát. Az EMS készülék kiválóan alkalmazható a fogpótlással rendelkező páciensek esetében is.
 7. Egészséges lágyszövetek megőrzése– Mivel az irányított biofilm terápiánál alkalmazott EMS berendezés apró szemcséjű Airflow Plus port használ, ezért a korábbi, kézi technológiákhoz mérten bizonyítottan gyengédebben távolítja el a biofilm réteget, kímélve a lágyszövetet és gingivát, azaz az ínyt.
 8. Gingivitis (ínygyulladás) kezelése – Az ínygyulladás duzzanattal, fájdalommal, vérzéssel jár. Hosszútávon ínyvisszahúzódást okoz, és kezelés nélkül fogágy gyulladássá alakulhat. Ennek kezelésében nyújt segítséget az Airflow Plusz por, mellyel biztonságosan tudjuk eltávolítani az éretlen biofilmet is.
 9. Parodontitis kezelése – Az EMS készüléket és az irányított biofilm terápiát előszeretettel alkalmazzák a parodontológiai szakterületen többek között azért, mert az Airflow PLUS por az íny alatt lerakódott biofilmet is képes hatékonyan és kíméletesen eltávolítani egy speciális , ún. perioflow fúvóka segtségével akár 9 mm mélységig is .
 10. Implantátum megóvás – A beültetést követően az implantátum- élettartamának megőrzése érdekében- kiemelt tisztítást igényel. Az Airflow technika itt is lehetővé teszi a tisztítást anélkül, hogy a titán vagy a cirkónium felszínét megsértené.
 11. Peri-implantitis kezelése – Az implantátum körüli, íny alatt keletkezett gyulladás (peri-implantitis) is hatékonyan, minimális vérzéssel kezelhető PERIOFLOW PLUS porral, valamint egy specális, implantátumokon kialakult fogkő eltávolítására alkalmas piezon fej, a Piezon PI segítségével.
 12. Nyálkahártya-gyulladás implantátum körül (mucositis) kezelése – Az Airflow Plus porral biztonságosan és gyengéden kezelhető az implantátum körüli felszín. Ennek köszönhetően ezt tekintjük a legkorszerűbb eljárásának implantátumok karbantartásának területén.

 

 

További szolgáltatások

Miben segíthetünk?

Amennyiben szeretnél kollégánkhoz időpontot foglalni, vagy csak szeretnéd megosztani velünk véleményed – akár érdeklődőként, akár páciensként –, küldj üzenetet, keress minket e-mailben vagy telefonon.

[contact-form-7 id="68" title="Miben segíthetünk?"]
E-mail

info@fogart.hu

Telefon

+36-23/310-455
+36-20/584-47-75

Nyitvatartás

Hétfőtől-Csütörtökig: 8:00-20:00
Péntek: 08.00-14.00
Röntgen nyitva tartás:
Hétfőtől-Csütörtökig: 08.00-19.00
Péntek: 08.00-13.00

Cím

2051 Biatorbágy,
Vasút utca 7.

Mivel fizethetsz nálunk?

İngilizce Türkçe çeviri siteleri kullanıcıların metinleri veya belgeleri yükleyerek anında tercüme yapmalarını sağlayan platformlardır Genellikle temel çeviri ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılır ve geniş bir kullanıcı kitlesine hizmet verir. Ancak, tam anlamıyla doğru ve dilbilgisine uygun çeviriler için profesyonel çeviri hizmetlerine başvurmak daha güvenilir olabilir. Bu siteler, hızlı ve pratik bir çözüm sunarken, özellikle hassas veya teknik metinlerin çevirisinde profesyonel bir çevirmenin becerileri ve deneyimi gerekebilir.ingilizceturkce.gen.tr
Spanish to English translation involves accurately conveying not only the words but also the meaning, tone, and cultural nuances of the original text. Skilled translators proficient in both Spanish and English are essential to ensure accurate and effective translations. They must have a deep understanding of both languages' grammar, vocabulary, and idiomatic expressions to deliver high-quality translations. Spanish to English translation is widely used in various fields, including business, literature, media, and international communication. It plays a vital role in enabling cross-cultural understanding and facilitating global interactions.spanishenglish.net
zonacu.com
https://www.fapjunk.com https://pornohit.net
https://www.fapjunk.com https://pornohit.net
akumyolda.comakumyoldaakumyolda.comakumyolda.comakumyolda.comakumyolda.com
turkceingilizce.gen.trturkceingilizce.gen.tr