Szolgáltatások

Konzerváló fogászat

A konzerváló fogászat az fogorvostudomány azon ága, amely a kemény fogszövetek és a fogbél megbetegedéseivel foglalkozik. A kapcsolódó kezelések helyreállítják a fog eredeti formáját, funkcióját és esztétikai megjelenését.

Kisebb méretű fogszuvasodás okozta problémák esetében az esztétikus fogtömés a megoldás a maradandó és a tejfogak esetében is. Amennyiben már meglévő amalgám tömés cseréjére szorulsz, vagy egyszerűen csak szeretnél esztétikusabb megoldásra váltani, azzal is fordulj hozzánk bátran!

Nagyobb kiterjedésű szuvasodás esetén, illetve gyökérkezelt fogak végleges ellátásakor fogtechnikus által készített esztétikus betétet helyezünk az előre előkészített üregbe, melynek segítségével esztétikus és valódinak ható rágófelszín alakítható ki.

Amennyiben a foghiány egy egyszerű töméssel tartósan már nem helyreállítható vagy igényesebb tömésre vágysz, választhatod az inlay-t is, ami strapabíróbb, tartósabb és esztétikailag is jobb megoldás. Óriási előnye, hogy bármilyen fogszín utánozató, ráadásul kopásálló, nem törik, nem színeződik el, valamint az élettartama is többszöröse a hagyományos tömésekének. Az inlay készülhet aranyból, kerámiából vagy kompozitból.

Az arany inlay a legmagasabb elvárásoknak is megfelel, tartós, alakíthatóságának hála pontosan illeszkedik, biokompatibilis és lerakódás mentes. Mint fogászati anyag a színét leszámítva a legjobb, legtöbbször az oldalsó fogakhoz ajánljuk.

A kerámia inlay mind közül a legesztétikusabb, legtökéletesebb fogpótlás megoldás, amely tulajdonképpen megkülönböztethetetlen a valódi fogaktól.

A kompozit inlay megoldások a funkciót és az esztétikát helyezik előtérbe, színezhetőségüknek hála remekül igazodnak a többi foghoz. Műanyagszerű lágyságuk miatt azonban rövidebb élettartam várható, mint az arany vagy kerámia inlay esetében.

 

Gyökérkezelés alkalmazására abban az esetben van szükség, amikor a fog belsejébe baktérium kerül és a fogbél begyullad. A gyökércsatornába került baktériumok ugyanis rövid időn belül elkezdik roncsolni az élő szöveteket, ami szinte elviselhetetlen fájdalommal járhat.

Nagyon fontos tisztázni, hogy hogyha a begyulladt fogbelső kezeletlen marad, annak a fájdalmon túl is komoly szövődményei lehetnek: további gyulladáshoz és az állkapocscsont rongálódásához is vezethet, ezért kiemeltem fontos, hogy mindenképpen kezelve legyen.

A FogArt rendelőjében a legmodernebb fogorvosi eszközök és berendezések alkalmazásával dolgozunk. Gyökérkezelés elvégzése előtt minden esetben digitális röntgenfelvétel alapján határozzuk meg a pontos diagnózist. Ezután a gyökércsatornát kitisztítjuk és előkészítjük az optimális gyökértömés számára.

A kezelés folyamata során mindent megteszünk annak érdekében, hogy az problémamentesen történjen, és hogy a kezelt fog még hosszú évekig úgy funkcionáljon. Fontos azonban kiemelnünk, hogy a kezelésen átesett fogak törékenyebbek lehetnek és a későbbiekben el is színeződhetnek, így a legtökéletesebb megoldás az, ha a gyökérkezelt fogakat betéttel vagy koronával látjuk el a tartósság érdekében.

További szolgáltatások

Miben segíthetünk?

Amennyiben szeretnél kollégánkhoz időpontot foglalni, vagy csak szeretnéd megosztani velünk véleményed – akár érdeklődőként, akár páciensként –, küldj üzenetet, keress minket e-mailben vagy telefonon.

  * kötelező mező

  E-mail

  info@fogart.hu

  Telefon

  +36-23/310-455
  +36-20/584-47-75

  Nyitvatartás

  Hétfőtől-Csütörtökig: 8:00-20:00
  Péntek: 08.00-14.00
  Röntgen nyitva tartás:
  Hétfőtől-Csütörtökig: 08.00-19.00
  Péntek: 08.00-13.00

  Cím

  2051 Biatorbágy,
  Vasút utca 7.

  Mivel fizethetsz nálunk?