Szolgáltatások

Fogászati röntgen

 

A FogArt rendelkezik röntgen készülékkel, így rengeteg időt és idegeskedést tudunk megspórolni pácienseinknek. A fogászati röntgen ugyanis elengedhetetlen része a teljes fogászati állapotfelmérésnek, sok rendelő mégsem tudja elvégezni az egyébként 100%-ban fájdalommentes vizsgálatot.

A nálunk készült digitális röntgenfelvételeket akár azonnal a páciens vagy a kezelő orvos rendelkezésére bocsátjuk e-mail formájában. A kezelési anyag e része akár okostelefonon is megtekinthető, felhő segítségével (ha páciensnek van ilyen) bárhonnan elérhető, de CD-n vagy egyéb adathordozón is rendelkezésre bocsájtható, illetve archiváljuk a felvételt így évek múltán is előkereshető.

A Cone Beam CT (CBCT) egy speciális, háromdimenziós digitális röntgenleképezési módszer, mely rendkívül alacsony sugárdózis mellett a csontszerkezet és a fogak pontos leképezésére alkalmas. Ennek köszönhetően a CBCT a fogászat, a szájsebészet és implantológia, az arc-állcsont sebészet, a fül-orr gégészet és a rekonstruktív sebészet egyik meghatározó diagnosztikus eszközévé vált.

A teleröntgen felvétel egy oldalirányú koponyafelvétel. Az oldalirányú képen kirajzolódik az arcprofil, illetve a csontok, fogak oldalsó nézetből. Az állcsontok magassága, hosszúsága mérhető, illetve látható a fogak dőlése, az állcsontokhoz való viszonya. A tele röntgenfelvételen az egyes fogak külön nem láthatóak, ezek egymásra vetülnek, így ez a felvétel nem alkalmas például a szuvas fogak vagy gyökerek körüli gyulladások elemzésére. Ez a felvétel kifejezetten fogszabályozási célzattal készül.

A panoráma röntgen készülék segítségével megtekinthetjük a páciens csontozatát, tudomást szerezhetünk az íny alatti betegségekről és elváltozásokról, illetve az idegek állapotáról, amit egy szimpla állapotfelmérés esetén lehetetlen észrevenni.

Speciális fajtája az intraorális röntgen, mely a beteg fogat célzottan, digitális technológiával méri fel. Segítségével az adott fogról egy nagyobb felbontású képet kapunk, amely alkalmas arra, hogy a hagyományos panoráma röntgennel feltárt problémákat alaposabban szemrevételezhessük.

Mindazonáltal a röntgen nem alkalmazható várandós kismamáknál! Kérjük, hogy amennyiben gyermeket vársz, arról minél előbb tájékoztasd a kezelő orvost és a fogászati asszisztenst!

További szolgáltatások

Miben segíthetünk?

Amennyiben szeretnél kollégánkhoz időpontot foglalni, vagy csak szeretnéd megosztani velünk véleményed – akár érdeklődőként, akár páciensként –, küldj üzenetet, keress minket e-mailben vagy telefonon.

  * kötelező mező

  E-mail

  info@fogart.hu

  Telefon

  +36-23/310-455
  +36-20/584-47-75

  Nyitvatartás

  Hétfőtől-Csütörtökig: 8:00-20:00
  Péntek: 08.00-14.00
  Röntgen nyitva tartás:
  Hétfőtől-Csütörtökig: 08.00-19.00
  Péntek: 08.00-13.00

  Cím

  2051 Biatorbágy,
  Vasút utca 7.

  Mivel fizethetsz nálunk?