Szolgáltatások

Gyermekellátás és prevenció

A gyermekfogászat és prevenció szerepe fiatal korban a legjelentősebb, hiszen ha a helyes fogápolásra az első kibújó fogacskák megjelenésétől kezdve odafigyelünk, akkor a későbbiekben rengeteg problémát megelőzhetünk.

Ebben nagy befolyásoló hatása van annak, hogy a gyermek milyen körülmények között találkozik először a fogorvossal. A szülőknek gyakran azt tanácsoljuk, hogy a gyerekeket még az első komoly probléma előtt hozzák el a rendelőbe, ahol még mindenféle megrázkódtatás vagy beavatkozás nélkül barátkozhatnak a környezettel.

Ilyenkor megtanítjuk a kicsiknek a fogkefe helyes használatát, a fogmosás technikáját, beszélgetünk a szájápolás fontosságáról és játékos formában tanítjuk meg, hogy miért fontos az, hogy vigyázzanak a száj egészségére.

A gyermekek fogápolásával kapcsolatban említést kell ejteni a tejfogak ápolásáról, a szuvasodásról és a barázdazárásról is, melyet a gyermekfogászat munkatársai fájdalommentesen végeznek! A tejfogak romlása ugyanis gyakran gyors lefolyású, az esetek nagy részében fájdalommal sem jár, a kezelés hiánya azonban maradandó problémákat okozhat, hatással lehet akár a csontfogakra is. Ennek megelőzése érdekében gyakran javasoljuk a barázdazárás alkalmazását, lehetőleg minél előbb.

Amennyiben már kialakult a baj, természetesen elvégezzük a tejfogak tömését, gyökérkezelését és adott esetben a tejfogak eltávolítását is ránk bízhatod.

Ezzel egy időben érdemes megemlíteni, hogy a szülői példamutatás fontosságától sem lehet eltekinteni. Hozd el hozzánk gyermeked és mi segítünk abban, hogy fogsora a lehető legfiatalabb életkortól kezdve tökéletes állapotú legyen. Megismertetjük és megszerettetjük a különböző fogápolási módszereket, hogy mindig bátran mosolyoghassatok.

Szeretettel várunk benneteket gyermekfogászati rendelésünkön!

További szolgáltatások

Miben segíthetünk?

Amennyiben szeretnél kollégánkhoz időpontot foglalni, vagy csak szeretnéd megosztani velünk véleményed – akár érdeklődőként, akár páciensként –, küldj üzenetet, keress minket e-mailben vagy telefonon.

  * kötelező mező

  E-mail

  info@fogart.hu

  Telefon

  +36-23/310-455
  +36-20/584-47-75

  Nyitvatartás

  Hétfőtől-Csütörtökig: 8:00-20:00
  Péntek: 08.00-14.00
  Röntgen nyitva tartás:
  Hétfőtől-Csütörtökig: 08.00-19.00
  Péntek: 08.00-13.00

  Cím

  2051 Biatorbágy,
  Vasút utca 7.

  Mivel fizethetsz nálunk?